For tredje gang løb videndelingsarrangementet ‘So ein GIS Ding’ af stabelen. Omkring 90 studerende, nyuddannede og nogle af ‘lidt ældre dato’ mødtes torsdag eftermiddag den 25. februar til ‘So ein GIS Ding #3’, som denne gang blev holdt hos Styrelsen for Data­forsyning og Effektivisering (SDFE).

Af So Ein GIS Ding-teamet

SDFE’s direktør, Kristian Møller, startede med at sætte scenen og fortalte om den nye styrelse, og hvordan data og GIS bliver en endnu større del af den offentlige og private sektor. Derefter fortsatte det vanlige ’So ein GIS Ding’ program, som består af to runder med oplægsholdere, som alle brænder for geodata og GIS.

Hver runde startede med en plenumsession, hvor oplægsholderne gav en smagsprøve på deres emne. Herefter var det muligt at høre to af oplægsholderne uddybe deres emne ved sessioner rundt om i lokalet. Emner til denne GIS Ding handlede om den nye højdemodel, hvordan geodata skal generaliseres, så data kan indgå i topologisk kort, landkortlægning på Grønland, rasteranalyser på højdedata, indendørspositionering og meget mere.

Mange brugte også muligheden for at se en 3D-printer i aktion og høre om, hvordan 3D-printede data kan visualisere og skabe forståelse for data og sammenhænge. Et andet tilløbsstykke var rundturen i SDFEs lokaler, som i løbet af det seneste år har været igennem en gennemgribende reno­ve­ring samt et besøg i SDFE´s kælder, der er fyldt med analoge kort fra de sidste 100 år.

Da alle sandwich var spist, var der stadig en masse diskussioner, som manglede at blive afsluttet. Så en del valgte at fortsætte snakken over en øl på den lokale bodega.

Tak til alle oplægsholderne, SDFE for at lægge lokale til og til alle jer som valgte at bruge en torsdag eftermiddag på GIS-videndeling. Vi håber på, at ’So ein GIS Ding #4’ bliver i starten af efteråret. Spændende hvor det næste arrangement bliver afholdt.