Hvornår

27/05/2020    
10:00 - 11:00

Event Type

I dette kursus dykker vi ned i en række metoder til, hvordan QGIS kan understøtte visuel formidling af geografiske data. På kurset vil du blive introduceret til en række værktøjer, funktioner og plugins i QGIS, der kan bruges til at visualisere data.

På kurset vil du lære:

* Hvordan du kan anvende virtuelle felter til at visualisere særlige objekter

* Hvordan du kan opsætte regler således at bestemte objekter fremhæves i visualiseringen

* Hvordan du kan oprette et layout, der indeholder flere kortudsnit, hvoraf det ene er et zoom-in på et bestemt område. Samt hvordan du viser hvad der vises på dette kort i det andet kortudsnit

* Hvordan du kan bruge diagrammer til visualisering

* Hvordan du kan anvende en række plugins i din visualisering

Kurset består af tre dele: Et oplæg på en time, en opgave og et opfølgende oplæg.

Første del er 1 times oplæg d. 27/5 kl. 10.00, hvor kursusafholderen, Mie Winstrup, gennemgår og demonstrerer en række QGIS-værktøjer, funktioner og plugins, der kan bruges til visuel formidling af data.

Anden del består i, at deltagerne får stillet en opgave. Opgaveoplægget bliver videooptaget og deltagerne får et link, så de efter behov kan gense oplægget eller dele af det, når de efterfølgende på egen hånd arbejder med løsningen af opgaven. Deltagerne arbejder således selvstændigt med opgaven, og løsningen skal ikke indsendes. Hvis en deltager kører fast i opgaveløsningen er der mulighed for at stille spørgsmål pr. mail undervejs. Du skal forvente at bruge 1-2 timer på løsning af opgaven.

Tredje del består i, at der d. 29/5 kl. 10.00 afholdes et opfølgende oplæg på 30 minutter, hvor opgaven gennemgås og diskuteres.

I perioden mellem de to oplæg vil det være muligt at indsende spørgsmål om labels i QGIS. Hvis der bliver tid, vil disse spørgsmål også blive gennemgået ved opfølgningsoplægget.

Kurset afholdes således over to dage – d. 27/5 og 29/5.

Vi afholder også to andre online kurser om hhv. opsætning af labels og digitalisering. Der er rabat ved tilmelding til flere af disse kurser: To kurser for 1600,- eller tre kurser for 2200,-

Kontakt Mie på kursus@septima.dk, hvis du vil høre mere om kurset, eller ønsker at tilmelde dig