Hvornår

17/03/2021    
10:00 - 12:00

Event Type

Deltag i åbningen af Danmarks nye rum-univers Vild med Rummet

Vild med Rummet er et lærings- og videnunivers udviklet af rumeksperter på DTU Space rettet især mod skoler og ungdomsuddannelser, men det kan bruges af alle. Der er astronauttest, en interaktiv rummission, rum-quizzer og masser af viden om rummet, rumforskning, rumrejser og udforskning af universet og jorden fra rummet. Der er viden for både rumnørder, og de der bare er nysgerrige på det fantastiske univers, der omgiver os. Vild med Rummet virker på pc, mac, tablets og smartphones.

Det er især rettet mod elever og undervisere i skoler (7.-9. klasse), gymnasier og andre ungdomsuddannelser. Men det kan bruges af alle ruminteresserede børn og voksne. Og det er gratis.

Vild med Rummet er udviklet af DTU Space. Nu lanceres det. Til vores online-event kan du møde astronaut Andreas Mogensen og eksperter og unge forskere fra DTU Space, der fortæller om deres arbejde med rummet. Blandt andet er der oplæg om Mars, dansk rumteknologi og klimaovervågning af Jorden fra rummet.

Blandt deltagerne på dagen trækkes lod om enkelte Rum Mission T-shirts og DTU Space rumkrus.

Klik på linket oven for eller gå ind her: www.dtu.dk/Uddannelse/Moed-DTU/Tilbud-til-gymnasier-og-skoler/Oevelser-foredrag-og-materialer/rummet

Det er gratis at deltage. Så sæt kryds i kalenderen og klik ind den 17. lidt før kl. 10 og vær med.

”Vild med Rummet er en skattekiste af viden med masser af små videoer, tekster og animationer samt læringsspil, quizzer og opgaver om rummet, som kan bruges til inspiration i undervisningen. Hovedformålet med  projektet er at bidrage til at inspirere unge og deres undervisere i skoler og gymnasier til både at interessere sig for naturvidenskab og teknik generelt og for rummet og alt det, rumforskning kan bruges til,” siger chefkonsulent og kommunikationsansvarlig på DTU Space, Morten Garly Andersen, der leder projektet.

Man kan zappe ud og ind undervejs og både børn, unge og voksne kan være med derhjemme fra eller fra undervisningsstedet.

Baggrund om Vild med Rummet:

Vild med Rummet er den mest omfattende læringsplatform om rummet på dansk udviklet i Danmark i samarbejde mellem eksperter inden for rumforskning på DTU og undervisere i skoler og gymnasier. Platformen er finansieret af Novo Nordisk Fonden og DTU Space.

Det er en frit tilgængelig web-platform med læringsspil, videoer, quizzer, undervisningsmateriale, grafikker og masser af informative tekster og fakta om universet, rumfart og udforskning af universet og Jorden fra rummet. Og meget mere. Vild med Rummet erstatter rummet.dk, som DTU Space driver, og som nu lukkes ned.

Indholdet er baseret på viden verificeret af forskere og eksperter på især DTU Space, som har tjekket alt indhold sammen med undervisere i målgruppen og Vild med Rummets redaktør. Det er skrevet i et let forståeligt sprog og kan bruges af alle ruminteresserede danskere.

Projektet ledes af Morten Garly Andersen fra DTU Space og DTU kommunikationspartner Jesper Spangsmark Nielsen med Ida Toldbod som redaktør. Engagerede undervisere på tre grundskoler og tre gymnasier samt eksperter fra DTU Space og ikke mindst den danske astronaut Andreas Mogensen har også bidraget.

Til undervisere:
Der er masser af fedt materiale på sitet til inspiration for undervisningen. Under lanceringen er der tre skarpe indlæg om henholdsvis Mars, dansk rumteknologi og observation af Jorden fra rummet, fx. klimaovervågning.

Efterfølgende kan der fx. med inspiration her fra via Vild med Rummet arbejdes med informationsøgning, rumquizzer, essays og opgaver omkring temaer som: ‘Hvad kan man bruge dansk rumforskning til’. ’Udforskning af Mars’. Udforskning af Universet’. ’Hubbles lov’ m.m. Vidensindholdet understøtter opgaver og quizzer på platformen.

Kontakt: Morten Garly Andersen, chefkonsulent og ingeniør, DTU Space:
Mail: mga@space.dtu.dk Mobil: 29 62 23 05.

Jesper Spangsmark Nielsen, chefkonsulent, DTU
Mail: jesni@dtu.dk Mobil: 24 60 19 03.