Hvornår
Dato - 14/06/2018
14:30 - 16:30

Tilmeldingsfrist
14/06/2018 14:30

Sted
Aarhus Domkirke

Antal tilmeldinger
10 tilmeldte (15 pladser tilbage)

Hent kalender: iCal


Vi mødes på pladsen ved Aarhus Domkirkes kor (østligste bygningsdel) skråt overfor indgangen til Aarhus Teater kl.14.30, hvor Arrangementsudvalg Vest byder velkommen. Ved turens start vil tidlige referencenetschef Stampe Villadsen fortælle om Dansk Normal Nuls udgangspunkt, hovedfikspunktet for kotemålingen i Danmark, som findes i Aarhus Domkirkes østre gavl, indlagt i en af kvadrene på kirkens granitfundament bag en lille låge i muren. Stampe vil bl.a. fortælle lidt om punktets rolle og betydning i nettet godt krydret med anekdoter.  

Vi påregner herefter at gå langs åerne ud til Dokk1 – og fortsætter ud langs den nye havnepromenade, hvor vi b.la. passerer den flotte bronzeskulptur, Poseidon. Turen går herfra ud på Aarhus Ø, som i disse år udvikler sig til en levende og mangfoldig ny bydel i Aarhus med boliger, erhverv, dagsinstitution, havnebad, teater og meget mere. Meget af det er færdigt, men der er stadigvæk er mange byggerier i gang og projekter under udvikling. Som supplement til den stedkendte guide, vil vi bl.a. fortælle lidt om de landmålingstekniske udfordringer, der er forbundet ved at bygge så tunge bygninger på steder med de geotekniske forhold som er i Aarhus i almindelighed og på Aarhus Ø i særdeleshed.

Turen varer ca. 2 timer og vi påregner efterfølgende at slutte i Dokk1, med en forfriskning. Fra Dokk1 er der mulighed for at afprøve den nye letbaneforbindelse til bl.a. Aarhus H.

Husk praktisk fodtøj, da vi kommer til at gå nogle kilometer (og beklædning i forhold til vejrudsigten).


Tilmelding til arrangement

Der er lukket for tilmeldinger til dette arrangement. Skriv venligst til geoforum@geoforum.dk for at høre, om der kunne være en mulighed for at deltage alligevel.