Hvornår

15/03/2018    
9:00 - 15:30

Hvor

Septima P/S
Frederiksberggade 19, 2. sal, København K, 1459

Event Type

QGIS​ ​er​ ​et​ ​open​ ​source​ ​GIS-program,​ ​der​ ​giver​ ​uanede​ ​muligheder​ ​for​ ​bearbejdning af rasterdata og rasteranalyser​.​ Kunne​ ​du​ ​tænke​ ​dig​ ​at​ ​komme​ ​igang​ ​–​ ​eller​ ​videre​ ​med​ ​–​ ​at​ arbejde med rasterdata i QGIS? Så​ ​er​ ​dette​ ​kursus​ ​relevant.

På kurset vil du lære smarte metoder til at arbejde med rasterdata i QGIS, og vi gennemgår nogle af de vigtige plugins til at arbejde med rasterdata. Du kommer til at arbejde med forskellige typer af raster-visualisering, samt hvordan du opretter og ændrer rasterdatasæt, herunder hvordan du klipper i rasterlag og inkorporerer vektorlag i rasterlag. Vi ser på, hvordan man kan lave terrænanalyser til at bestemme oversvømmelsestruede områder. Afslutningsvis viser jeg andre væsentlige værktøjer til at arbejde med rasterdata i QGIS.

Kurset er målrettet folk, som gerne vil i gang, eller videre med, at arbejde med rasterdata i QGIS. De forskellige niveauer af erfaring med rasteranalyser i QGIS-erfaring bliver der taget højde for ved at have ekstra opgaver til dem, der bliver hurtigt færdig med opgaverne. Kursusformen er en blanding af demonstrationer og prøv-selv-øvelser, så du får erfaring med selv at bruge QGIS. I løbet af kurset vil vi gennemgå følgende:

  • – Introduktion til at arbejde med rasterdata i QGIS
  • – Oprettelse af virtuelraster og pyramider, hvilket gør det let at arbejde med flere rasterlag, i flere zoomniveauer
  • – Gode plugins til at arbejde med rasterdata
  • – Lagdesign/symbolisering af rasterdatasæt
  • – Oprettelser og ændringer af rasterdatasæt
  • – Terrænanalyser
  • – Andre QGIS-værktøjer til at arbejde med rasterdatasæt

Til kurset bruger vi QGIS 2.18. Medbring selv din egen computer med QGIS 2.18 installeret. Vi hjælper gerne med vejledning til installation før kurset.

Pris: 3500 kr ekskl. moms. Prisen inkluderer forplejning og kursusmateriale. Der skal minimum være 5 tilmeldt førend kurset oprettes. Der er plads til 8 deltagere på kurset.

Kursusafholdelse: Septima, Frederiksberggade 19, 2.sal, 1459 København K

Vil du høre mere om kurset – eller tilmelde dig – kontakt Mie (mie@septima.dk).

Detaljeret kursusbeskrivelse findes her.