Hvornår
Dato - 07/05/2019 - 08/05/2019
9:00 - 15:30

Tilmeldingsfrist
Ingen tilmeldingsfrist

Sted
Septima

Hent kalender: iCal


Dette kursus er for dig, der gerne vil lære at bruge open source-databasen PostgreSQL med PostGIS til at arbejde med geografiske data.

PostGIS er en spatiel udvidelse til PostgreSQL-databasen. PostgreSQL er en open source-database, der anvendes af mange danske organisationer, styrelser og kommuner. Med PostGIS udvidelse til PostgreSQL kan du arbejde med geografiske data direkte i databasen.

På dette kursus vil du få grundlæggende viden om at lave forespørgsler i PostgreSQL til datahåndtering og analyser af geografiske data.

Du vil bl.a. lære at lave sql-forespørgsler til udvælgelse af mængder og filtreringer af data, samt delforespørgsler (‘Nested queries). Du vil få erfaring med at sammensætte flere tabeller vha. joins samt oprette forskellige typer af dataviews. På kurset gennemgår vi forskellige klienter til at arbejde med PostgreSQL, samt sikkerhedsindstillinger, der styrer hvem der kan tilgå hvilke data. Du vil også lære at oprette avancerede SQL-udtryk, herunder oprettelse af indeks, samt opsætning af funktioner, procedures og cursors.

Vi vil gennemgå forskellige geometrityper, og du vil lære at opsætte SQL-forespørgsler til opsætning af regler, relationer, editors og databehandling. Vi ser på SQL geometri-tuning, herunder brug af indeks og de “rigtige” funktioner for performance. Du vil også lære om udveksling af data med ogr2ogr. Til slut snakker vi om, hvordan du kommer videre med at bruge PostgreSQL og PostGIS i din databehandling.

Kurset er relevant for dig, der ikke førhen har lavet forespørgsler og databehandling i PostgreSQL/PostGIS, og også for dig, der har lavet forespørgsler – men har brug for mere erfaring og viden.

Kursusformen er en blanding af demonstrationer og øvelser.

Læs mere om kurset (link).

Skriv til kontakt@septima.dk, hvis du vil høre mere om kurset, eller ønsker at tilmelde dig.