Hvornår

07/05/2020    
10:00 - 11:00

Event Type

Når man arbejder med kort i QGIS kræver det ofte en del arbejde at sætte gode labels på, dvs. tekstinformation der vises på kortobjekterne. I dette kursus ser vi på en række metoder, teknikker og smarte arbejdsgange til at udforme og opsætte labels.

På kurset vil du lære:

* Hvordan du kan lave automatiske ændringer af labeltekst

* Hvordan du kan justere visning af labels, herunder opdele labels så de bliver vist på flere linjer

* Hvordan du kan opsætte regler, der sikrer at labels kun vises ved specifikke objekter

* Hvordan labels kan vises på forskellige måder alt efter hvilket objekt det tilhører

* Hvordan du automatisk kan ændre labelplacering

* Hvordan du manuelt kan ændre labelplacering

* Hvordan du lettest arbejder med labels i dine kortlayouts

Kurset består af tre dele: Et oplæg på en time, en opgave og et opfølgende oplæg.

Første del er 1 times oplæg d. 7/5 kl. 10.00, hvor kursusafholderen, Mie Winstrup, gennemgår og demonstrerer en række værktøjer og funktioner i QGIS, der kan bruges til opsætning af labels.

Anden del består i, at deltagerne får stillet en opgave. Opgaveoplægget bliver videooptaget og deltagerne får et link, så de efter behov kan gense oplægget eller dele af det, når de efterfølgende på egen hånd arbejder med løsningen af opgaven. Deltagerne arbejder således selvstændigt med opgaven, og løsningen skal ikke indsendes. Hvis en deltager kører fast i opgaveløsningen er der mulighed for at stille spørgsmål pr. mail undervejs. Du skal forvente at bruge 1-2 timer på løsning af opgaven.

Tredje del består i, at der d. 12/5 kl. 10.00 afholdes et opfølgende oplæg på 30 minutter, hvor opgaven gennemgås og diskuteres.

I perioden mellem de to oplæg vil det være muligt at indsende spørgsmål om labels i QGIS. Hvis der bliver tid, vil disse spørgsmål også blive gennemgået ved opfølgningsoplægget.

Kurset afholdes således over to dage – d. 7/5 og 12/5.

Vi afholder også to andre online kurser om hhv. visuel formidling og digitalisering. Der er rabat ved tilmelding til flere af disse kurser: To kurser for 1600,- eller tre kurser for 2200,-

Kontakt Mie på kursus@septima.dk, hvis du vil høre mere om kurset, eller ønsker at tilmelde dig.