Hvornår

02/03/2021    
9:30 - 10:30

Event Type

Når man arbejder med kort i QGIS kræver det ofte en del arbejde at sætte gode labels på, dvs. tekstinformation der vises på kortobjekterne. I dette kursus ser vi på en række metoder, teknikker og smarte arbejdsgange til at udforme og opsætte labels.

Kurset består af tre dele: Et oplæg på en time, en opgave og et opfølgende oplæg.

Første del er et 1 times online oplæg d. 2/3 kl. 9.30, hvor kursusafholderen, Mie Winstrup, gennemgår og demonstrerer en række værktøjer og funktioner i QGIS, der kan bruges til opsætning af labels.

Anden del består i, at du får stillet en opgave som du skal løse. Opgaveoplægget bliver filmet og du får et link, så du efter behov kan gense oplægget eller dele af det, når du efterfølgende på egen hånd arbejder med løsningen af opgaven. Du arbejder således selvstændigt med opgaven. I opgaveoplægget findes en række små film, der vil hjælpe dig i mål med opgaven, men hvis du kører fast i opgaveløsningen er der mulighed for at stille spørgsmål pr. mail undervejs. Du skal forvente at bruge ca. 2 timer på løsning af opgaven.

Tredje del består i, at der d. 12/3 kl. 11.00 afholdes et opfølgende oplæg (online) på ca. 45 minutter, hvor opgaven gennemgås og diskuteres.

I perioden mellem de to oplæg vil det være muligt at indsende spørgsmål om labels i QGIS. Hvis der bliver tid, vil disse spørgsmål også blive gennemgået ved opfølgningsoplægget.

Kurset afholdes således over to dage – d. 2/3-2021 og 12/3-2021.

Læs mere her: link