Hvornår

02/11/2017    
14:30 - 16:30

Tilmeldinger

Tilmeldinger lukket

Hvor

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur
Rentemestervej 8, København NV, 2400

Begivenhedstype

Anvendelsen af open source-komponenter inden for GIS- og Geodata-området er efterhånden ret udbredt, men hvad betyder open source egentlig? Hvordan bedømmer man et open source-projekt? Hvilke fordele og ulemper er der ved open source? Hvilke erfaringer har en række offentlige- og private aktører med at bruge open source-komponenter? Disse, og mange andre spørgsmål, vil vi forsøge at besvare ved dette GeoForum arrangement om open source i geoverdenen.

Open source betyder, at alle kan kigge i kildekoden. Nogle af de meget brugte open source-projekter i Geoverdenen er software, fx Postgres (database), QGIS (GIS-program), Mapserver og Geoserver (udstilling af data). Andre open source-projekter er kodebiblioteker, fx gdal, der bl.a. bruges til raster- og vektorberegninger i kommercielle software. Der findes rigtig mange andre open source-projekter – nogle af disse er døde, andre sprudler af liv. Nogle er bundet op på en enkelt person, andre på store skarer af mennesker, der udvikler til projektet. Derfor er det vigtigt at vurdere et open source-projekt i forhold til kodekvalitet og bæredygtighed, hvilket stiller en række krav til brugeren. Disse udfordringer og muligheder vil, ved dette arrangement, blive belyst fra både offentlig- og privat vinkel.

Bo Overgaard fra Septima vil fortælle hvad open source-geosoftware er og give sine bud på, hvordan man vurderer et open source-projekt. Dernæst vil Jørgen de Martino fra Kortforsyningen (Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering) præsentere, hvilke open source-projekter de bruger og hvorfor, samt hvilke muligheder og udfordringer det giver. Arrangementet slutter af med paneldebat, hvor vi har inviteret en række aktører fra det private- og offentlige til at fortælle om, hvordan de bruger open source-komponenter og til debat om fordele og ulemper ved open source. Vi håber, at I vil deltage i debatten med jeres kommentarer og spørgsmål.

Tilmeldinger

Der er lukket for tilmeldinger til dette arrangement. Skriv venligst til geoforum@geoforum.dk for at høre, om der kunne være en mulighed for at deltage alligevel.