Hvornår

02/04/2019    
9:30 - 15:30

Hvor

Septima P/S
Frederiksberggade 19, 2. sal, København K, 1459

Event Type

Dette kursus er for dig, der arbejder med højdemodeller og hydrologiske analyser og gerne vil have erfaring med hvordan QGIS kan bruges til disse opgaver, samt hvordan det nye open source (og frit tilgængelige værktøj) Malstroem anvendes.

Malstroem er et værktøj til screening for lavninger og vandafstrømning mellem lavninger. Med Malstrom er det muligt, at beregne mængden af vand, der vil samle sig i hver lavning og hvor meget vand, der eventuelt vil strømme videre til næste lavning ved forskellig mængde nedbør.

Malstroem er udviklet i samarbejde med Professor Thomas Balstrøm og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Septima har lavet et QGIS-plugin, der gør det muligt let at arbejde med malstrom-værktøjet i QGIS.

På dette kursus vil du lære en række gode fifs til at arbejde med højdemodeller, herunder oprettelse af virtuelle højdemodeller og ændring af højdemodellen. Du vil lære at bruge Malstroem til at beregne lavninger, vandoplande, vandafstrømning, samt mængder af vand, der vil samle sig i lavninger ved forskellig mængde nedbør.

Kursusformen er en kombination af demonstrationer og øvelser.

Læs mere om kurset (link).

Skriv til kontakt@septima.dk, hvis du vil høre mere om kurset, eller ønsker at tilmelde dig.