Indhold
Følgende emner vil blive gennemgået på kurset Eksterne data:
– Dataudbydere i det offentlige, herunder Datafordeleren
– Dataudstillingsmetoder
– Dataadgang: sikkerhed og økonomi
– Dataforståelse af dataindhold herunder datamodeller
– Dataopdateringsprocedure og -frekvens
– Datakvalitet
Undervisningsform:
Kurset varer en dag og vil være praktisk orienteret. Vægtningen imellem undervisning og øvelser er: ca. 60 % undervisning/instruktion og plenum debat og ca. 40 % øvelser/’hands on’ træning. Der vil lægges vægt på at deltagerne kan udveksle erfaringer omkring udfordringerne med brug af data for der-igennem at skærpe kursisternes opmærksomhed omkring datas forskellighed og herunder anvendelsesmuligheder.
Kursisterne vil få et overblik over offentlige eksterne dataudbydere og de forskellige udstillingsmetoder og eventuelle adgangsbegrænsninger. Kursisterne kan anvende en metode (tjekliste) til at undersøge datas
egenskaber, adgang og kvalitet for derigennem at sikre den nødvendige viden før data bringes i anvendelse.
Kompetencer:
Kursisterne vil kunne undersøge en konkret ekstern dataudbyders data og derigennem tjekke kvalitet, opdateringsfrekvens og dataindhold for at sikre data at anvendes på det rigtige grundlag. På baggrund af denne viden vil datatjenesterne kunne sættes op i de lokale GIS-programmer og indgå i de konkrete anvendelsesområder.
Forudsætninger:
Der kræves ingen faglige forudsætninger. Det er dog en fordel, hvis man har en grundlæggende forståelse af geodata herunder repræsentation, karakteristika og udstillingsmetoder.
Der er lukket for yderligere tilmelding til dette arrangement!
Tilmeldinger
Der er lukket for tilmeldinger til dette arrangement. Skriv venligst til geoforum@geoforum.dk for at høre, om der kunne være en mulighed for at deltage alligevel.