Hvornår

24/03/2022    
13:00 - 16:00

Tilmeldinger

Tilmeldinger lukket

Begivenhedstype

Kommunikation med kort er for fagspecialister et stærkt og avanceret værktøj. Men hvordan oplever brugerne de kortløsninger, der laves?

Dette webinar retter sig mod dig, der skal bruge kort som kommunikationsmiddel. På webinaret vil du stifte bekendtskab med den teoretiske og praktiske kartografi, og du vil få input til at designe dit eget kort.

Hvilke virkemidler skal du benytte og hvilke skal du undgå? Hvilke teorier og overvejelser ligger der bag de kort, vi anvender i dag?

Teorierne om kommunikation med kort har eksisteret i mange år, men spørgsmålet er, om de har fulgt med tiden fra trykte kort ind i mere avancerede digitale løsninger. Vi vil se hvilke virkemidler, der fungerer på det trykte kort, og hvilke, der er bedst til web-visning. Vi vil også blive klogere på de grafiske variable.

Ved webinaret vil vi se på begrebet User Experience (UX), som er slutbrugerens oplevelse, forståelse og brug af kortet. Hvilke forudsætninger har brugeren? Hvad skal vi være opmærksomme på, når vi designer kortet, så vi øger brugerens oplevelse og forståelse af kortet?

Målgruppe
Webinaret henvender sig til såvel kommunikationsmedarbejdere som GIS- og geodata-medarbejdere.

Om webinarformen
Kurset gennemføres som et webinar og bliver afviklet via Zoom. Det kan tilgås via en almindelig internetbrowser. Alle deltagere ved webinaret får tilsendt adgangsoplysninger om morgenen den 24. marts. Registrer dig derpå som deltager på Zoom og log gerne på i god tid. Webinaret åbner ca. en halv time før, vi går i gang, så der er tid til at få overkommet evt. tekniske vanskeligheder med din deltagelse.

Pris for deltagelse
Kr. 995,- plus moms (Early bird-pris ved tilmelding senest den 1. februar 2022: 795,- plus moms).

Programmets indhold

 – Kartografi og kortdesign ved Lars Brodersen, forfatter til flere bøger om kartografi og kommunikation
Den spændende teori bag kortdesign.

 – Kartografiske overvejelser ved Allan Gyldendal Frederiksen, Syddjurs Kommune
Få indblik i de kartografiske overvejelser, der ligger bag de nye GeoDanmark-kort, herunder hvilke valg og fravalg, der er lavet i de forskellige korttyper. Der vises eksempler på brug af kortene sammen med andre data.

 – Hvordan bygger du dit eget baggrundskort / skærmkort? Ved Morten Fuglsang, Rigspolitiet
Rigspolitiet har eksperimenteret med at udarbejde ‘fall back’-grundkort, som kan hostes selv og bruges, når Datafordeleren mm. er nede. Disse kort bygger på en hybrid-model, hvor datastrukturen fra OpenStreetMap kobles med autoritative data, som derefter styles efter metodikken fra OpenStreetMap og sammenflettes med de kartografiske idéer fra skærmkortet, og derefter udstilles som WMS-tjeneste.

 – User Experience (UX) ved Jonas Lingren, Septima
Kan et kort blive for kompliceret? I givet fald hvornår og hvorfor? Skal jeg vælge et ortofoto over et skærmkort – og hvorfor? Hvornår skal jeg opfinde den dybe tallerken og udvikle en ny måde at zoome ind og ud på? UX-principper stiller skarpt på udformning, kontekst og målgruppe, så dét, kortet skal kommunikere, faktisk når modtageren.

Tilmeldinger

Der er lukket for tilmeldinger til dette arrangement. Skriv venligst til geoforum@geoforum.dk for at høre, om der kunne være en mulighed for at deltage alligevel.