Hvornår
Dato - 12/10/2022
9:30 - 16:00

Tilmeldingsfrist
05/10/2022 23:59

Sted
Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

Antal tilmeldinger
6 tilmeldte (24 pladser tilbage)

Hent kalender: iCal


Der er i øjeblikket omkring 170 navigationssatellitter derude, og mindst 25 af dem sender korrektioner. Det giver nøjagtigheder på helt ned til 1 cm (i 3D) til opmåling mm. til geodætiske formål, og ned til få meters nøjagtighed for en mobiltelefon, og det bliver endnu mere nøjagtigt med tiden…

Geoforums Kompetenceudvalg gennemfører en workshop, hvor formålet er at give deltagerne ny viden om status på de globale navigations satellitsystemer som GPS (over en bred kam kaldet GNSS). Vi skal også høre om hvilken betydning, det kan have på vores arbejde med opmåling, positionering, geodata og integration af disse i dag og især med kig på fremtiden. Der vil være fokus på anvendelse.

Kompetencer
Efter endt workshop er man up-to-date med den nyeste viden om GNSS og positionering, og har samtidig styrket sit netværk.

Forudsætninger
Alle med interesse for moderne navigationsmetoder kan deltage.

Pris for deltagelse
Kr. 1095,- plus moms (Early bird-pris ved tilmelding senest den 6. november 2021: 795,- plus moms). Deltagelse forudsætter et medlemskab af Geoforum.

Foreløbigt program
Et program for dagen er under udarbejdelse, med følgende indlæg:

Lars Stenseng, DTU Space: Kort introduktion til geodæsi og korrektioner til GPS.
Nye tankegange med RTK-måling. Galileos High Accuracy Service (HAS). Et dansk forskningsprojekt – med fokus på anvendelighed: DANGO forener alle disse ting og gør HAS brugbar i Danmark.

Søren Skaarup, DTU Space: Bevidste forstyrrelser af GNSS signaler: Jamming og spoofing.
Hvad kan vi gøre for at undgå det? Galileo har bl.a. en authentication-service, som fortæller brugeren om kvaliteten af de data, der modtages.

Daniel Olesen, DTU Space: Sensor-fusion.
Der må suppleres med andre sensorer, hvis positioneringen skal være nøjagtig i byerne, fordi bygningerne ’skygger’ for GPS-signalerne. Det giver også bedre robusthed af data.

Henrik Gosvig, Geoteam: Monitorering af Storebæltsbroen.
14 GPS-instrumenter indsamler data kontinuerligt på broen for at sikre data til at overvåge broens bevægelser.

Casper Jepsen, SDFI: TAPAS – Testbed i Aarhus til Præcisionspositionering og Autonome Systemer.
TAPAS giver 1 cm nøjagtighed i 3D med RTK GPS. Perfekt til nøjagtig opmåling. TAPAS bruges også til mange andre formål og SDFI vil fx undersøge, om RTK bruges til fremtidens højdenet.

Malte Normann, GNET: GPS-nettet i Grønland.
56 GNSS-stationer i Grønland, der var etableret af amerikanske forskere, er nu overtaget af SDFI og er kommet på Finansloven. Malte Normann vil fortælle om GPS-nettet, om nogle udvalgte forskningsresultater, samt om planerne for en fremtidig grønlandsk RTK-tjeneste.


Tilmelding til arrangement

kr. 1.095,00

Felter markeret med * skal udfyldes

Du skal være medlem for at deltage. Bliv medlem her