Hvornår
Dato - 10/01/2019
16:30 - 20:30

Tilmeldingsfrist
06/01/2019 23:59

Sted
Medborgerhuset i Silkeborg

Antal tilmeldinger
15 tilmeldte (15 pladser tilbage)

Hent kalender: iCal


Gennem de senere år er der sket en afsmeltning af isen ved polerne. Hvor meget – eller hvor lidt … kan være svært at forholde sig til – det afhænger af hvilken kilde, man lytter til. Det har René Forsberg, der er professor og leder af en forskningsgruppe ved DTU Space imidlertid et objektivt og dermed kvalificeret bud på.

René vil fortælle om gruppens arbejde med målrettet at kvantificere afsmeltningen/ændringerne gennem de senere år. Han vil bl.a. fortælle om anvendelsen af både satellitter, fly (laser scanning/radar) og droner til indsamlingen af data både på Grønland og Antarktis. Endvidere vil han berøre bearbejdningen af de store datamængder til de i sidste ende fremstår som let forståelige resultater.

De nye data, skabt af DTU Space, bekræfter den tiltagende afsmeltning af indlandsisen, især i det sidste 10-år, og derfor arbejder arrangementsudvalget også på muligheden for at få en meteorolog til fortælle om, hvordan resultaterne fra DTU Space bliver anvendt som grundlag til at ”kalibrere” klimamodeler for dermed at sikre mere nøjagtige forudsigelser af en fremtidige udvikling.

Efter arrangementet byder Geoforum på en let anretning.

Arrangementet er gratis for Geoforums medlemmer.

Vi glæder os til at se jer.

PS. Hvis I skulle blive forhindret, må I meget gerne give os besked i god tid .

 


Tilmelding til arrangement

Der er lukket for tilmeldinger til dette arrangement. Skriv venligst til geoforum@geoforum.dk for at høre, om der kunne være en mulighed for at deltage alligevel.