
Byggeriet af Femern Bælt-tunellen er i gang både til lands og til vands.
I 2015 blev det vedtaget, at Femern Bælt-forbindelsen skulle opføres som en 18 kilometer lang sænketunnel. Det skete blandt andet på baggrund af de gode erfaringer fra en sænketunnel på Øresundsforbindelsen, og fordi en sænketunnel har en række fordele frem for en bro.
Forud for byggeriet af Femern Bælt-tunnelen er gået flere års forarbejde med blandt andet danmarkshistoriens mest omfattende miljøvurdering (VVM). Læs mere om Femern A/S.
Kom med Geoforum på besøg hos Femern A/S
Geoforum har nu fået mulighed for at invitere vores medlemmer på en dagstur, hvor vi med bus fra København drager sydpå til Rødbyhavn og får et indblik i Danmarks største infrastrukturprojekt og verdens længste sænketunnel.
Vi starter dagen med et besøg i Femern A/S udstillingscenter, hvor vi kommer helt tæt på byggeriet af Femern Bælt-tunnelen i Rødbyhavn i selskab med projektets guider. I udstillingen findes friske billeder, film, plancher og modeller fra den enorme byggeplads.
Efter rundvisningen vil myndighedschef Christian Henriksen tage os med ud i felten for at se nærmere på anlægsarbejdet. Vi starter ved udsigtsplatformen for enden af Gl. Badevej i Rødbyhavn kan man se ud over arbejdet til lands og til vands. Udsigtsplatformen er udstyret med en kraftig kikkert, så man kan komme helt tæt på blandt andet byggeriet af nedkørslen til tunnelen få hundrede meter væk og det omfattende arbejde ud for kysten. Derefter kører vi om på den anden side af tunnelelementfabrikken, hvor det er muligt at gå på det gamle dige og se det nye landområde, som er ved at blive anlagt øst for Rødbyhavn med opgravede materialer fra tunnelrenden.
Efter frokost planlægger vi nogle faglige oplæg om brugen af GIS og geodata i forbindelse med planlægning, anlægsfasen og driften af Femern Bælt-tunnelen samt hvordan GIS og geodata vil blive anvendt på Sund & Bælts nuværende og kommende infrastrukturprojekter.
Program
Et samlet program for dagen er under udarbejdelse.
Arrangementet er gratis for medlemmer af Geoforum, men kræver en tilmelding senest den 9. juni.
Vel mødt!
Vi glæder os til at se jer 🙂