Hvornår

21/02/2024    
19:00 - 22:00

Hvor

Klaverfabrikken i Hillerød
Fredensvej 12A, Hillerød, 3400

Event Type

Kom med den 21. februar, når Klaverfabrikken i Hillerød inviterer til programlancering og gratis filmvisning af dokumentaren ”Før Stormen” i samarbejde med CPH:DOX.

‘Før stormen’ giver publikum et hjertevarmt og sjældent indblik i livet for de 27 beboere på vadehavsøen Mandø og deres kamp mod klimaforandringer, voldsomt vejr, oversvømmelser og affolkning.

Dokumentaren er en respektfuld skildring af et særegent samfund, der skaber en akut bevidsthed om de udfordringer, Mandø og andre små øer står over for. I et forsøg på at bevare øens unikke kultur og historie holder beboerne stædigt fast i deres identitet trods frygten for, at deres hjem snart kan blive et minde.

Efter visningen danner filmen ramme for en livestreamet samtale fra Grand Teater i København om fremtiden for de danske småøer med bl.a. meteorolog Jesper Theilgaard, forfatter Maj My Midtgaard Humaidan og formand for Sammenslutningen af Danske Småøer Kirsten Sydendal. Samtalen vil blive livestreamet til biografer i hele landet, så publikum i Hillerød får også mulighed for at bidrage og stille spørgsmål.

‘Før stormen’ er instrueret af Juan Palacios og medinstrueret af Sofie Husum Johannesen, produceret af Elk Film og distribueres i biografen af CPH:DOX med støtte fra Det Danske Filminstitut og TV2.

Læs mere og tilmeld dig på: Hillerød:DOX “Før Stormen” – Klaverfabrikken