Hvornår
Dato - 21/10/2015
15:00 - 17:00

Tilmeldingsfrist
16/10/2015 23:59

Sted
Tilsyn Sinding

Antal tilmeldinger
16 tilmeldte (24 pladser tilbage)

Hent kalender: iCal


Hvordan bygger man en motorvej uden tegninger. Motorvejen Herning – Holstebro bliver projekteret og anlagt fuldt digitalt i 3D – hvorfor det og hvordan er det grebet an – få et indblik i det, ved at deltage i dette arrangement.

Anlægget af motorvejen fra Herning til Holstebro er det første anlæg på statsvejene, hvor der projekteres og anlægges fuldt digitalt i 3D. Så nu er det den digitale vejmodel, der er originaldata og tegningerne er blot en af mange måder, til at få et øjebliksbillede af vejmodellen.

 

Overgangen til det digitale anlæg har været undervejs i en årrække, bl.a. drevet af den teknologiske udvikling med automatisk maskinstyring med GNSS, mobil-GIS mm. Tilgangen give mange muligheder for forbedringer og rationaliseringer, men som alle andre nye fremgangsmåder, giver det også nogle udfordringer, som skal håndteres. Når fx entreprenøren benytter automatisk maskinstyring, bliver der ikke sat så meget af i marken, og hvordan kan man så føre tilsyn med arbejdet?

 

Dagens arrangement vil præsentere hvordan overgangen til det det digitale anlæg er grebet an i Vejdirektoratet, og nogle af de erfaringer der er gjort på anlægget af motorvejen Herning-Holstebro i relation til projektering, anlæg og tilsyn.

 

Der vil være indlægsholdere fra Vejdirektoratet og Entreprenøren.

 

Arrangementet vil blive afholdt på Vejdirektoratets tilsynskontor i Sinding nord for Herning.


Tilmelding til arrangement

Der er lukket for tilmeldinger til dette arrangement. Skriv venligst til geoforum@geoforum.dk for at høre, om der kunne være en mulighed for at deltage alligevel.