Hvornår

20/05/2021    
9:00 - 12:15

Tilmeldinger

Tilmeldinger lukket

Begivenhedstype

Med Datafordeleren har vi fået en helt ny indgang til data. På flere punkter adskiller den nye indgang sig fra hvad, vi traditionelt har været vant til med bl.a. Kortforsyningen.

Igennem en blanding af teori, demonstration og “hands-on”-eksempler giver dette webinar deltageren et indblik i hvordan, data er struktureret, og hvordan, vi kan anvende dem i forskellige geografiske informationssystemer.

Der vil være separate spor til ArcGIS, Mapinfo og QGIS, hvor du vil kunne lære om netop din platform.

Derudover vil brugeroprettelsen og de forskellige brugertyper vil blive gennemgået, ligesom de mest almindelige tjenester vil blive afprøvet.

Der vil ligeledes blive vist eksempler på, hvordan Datafordelerens forskellige REST-services benyttes. Det er muligt at fremsøge information om bygninger og matrikler vha. disse brugergrænseflader. Deltageren vil også her få “hands-on”-erfaring og eksempler, man selv kan arbejde videre med og begynde at foretage forespørgsler.

Slutteligt får de forskellige leverandører af GIS-software mulighed for at give en status på deres implementering af Datafordeleren.

Målgruppe
Webinaret henvender sig til dataanvenderen, der enten via desktop GIS eller i WebGIS har været vant til at hente data fra Kortforsyningen, men som ikke rigtig er kommet i gang med Datafordeleren. Målgruppen er også de brugere, der har snuset lidt til Datafordeleren, men gerne vil have et brush-up på hvilke muligheder, der udstilles.

Om webinarformen
Kurset gennemføres som et webinar og bliver afviklet via Zoom. Det kan tilgås via en almindelig internetbrowser. Alle deltagere ved webinaret får tilsendt adgangsoplysninger om morgenen, den 20. maj. Registrer dig derpå som deltager på Zoom og log gerne på i god tid. Webinaret åbner ca. en halv time før, vi går i gang, så der er tid til at få overkommet evt. tekniske vanskeligheder med din deltagelse.

Pris for deltagelse
Kr. 995,- plus moms (Early bird-pris ved tilmelding senest den 1. april: 795,- plus moms).

Program
Et foreløbigt program for webinaret er:

09.00 – 09.05 Introduktion og velkomst
09.05 – 09.45 Om datafordelerens data og brugerstyring v. SDFE
09.45 – 10.00 Pause og dialog med SDFE
10.00 – 10.30 Desktop GIS (vi går ud i grupperum til gennemgang af brug af data og tjenester)
– QGIS: Mie Winstrup, Septima P/S
– ArcGIS: Morten Bjerrum, Geoinfo
– Mapinfo: Peter Horsbøll Møller, Precisely
10.30 – 10.45 Pause og dialog med oplægsholderne
10.45 – 11.25 REST-services fra Datafordeleren i praksis – tour de grunddata-workshop v. Morten Lind, Septima P/S, og Morten Fuglsang, Kompetenceudvalget
11.25 – 11.40 Pause og spørgsmål til REST-services
11.45 – 12.00 Leverandørsession (vi går ud i grupperum til en status på brug af tjenester fra Datafordeleren og roadmap)
– Sweco: Niels Erik Hansen
– Niras: Thomas Whitelaw Christensen & Kenneth Slot
– GeoInfo: Morten Bjerrum
– Septima: Bo Overgaard
12.00 – 12.15 Afslutning og opsamling med Geoforums grunddataudvalg

Tilmeldinger

Der er lukket for tilmeldinger til dette arrangement. Skriv venligst til geoforum@geoforum.dk for at høre, om der kunne være en mulighed for at deltage alligevel.