Det stadig stigende forbrug af rumlig data burde spå en gylden tid for os som fagspecialister, men alligevel er det ikke alle der oplever en stigende efterspørgsel på vores tjenester. Med kurset stiller vi skarpt på nogle af de områder, hvor vi som fagspecialister kan komme på banen med vores viden og ekspertise i forhold til særligt crowd sourcing.
Kompetencer
Efter endt kursus vil du have fået et bedre indblik i, hvilke analyseværktøjer, der benyttes inden for crowd sourcing. Derudover vil du have opnået et øget kendskab til brugen og mulighederne ved crowd sourcing som værktøj.
Målgruppe
GIS Specialister, fagpersoner med fokusområde på borgerinddragelse og – engagement.
Kursusindhold
Kurset er inddelt i en teoretisk og en praktisk del. I den praktiske del af kurset vil vi arbejde med indsamling af crowd source data samt efterbehandling, analyse og visualisering af data. Det primære værktøj vil være desktop-GIS og smartphone. I den teoretiske del vil vi beskæftige os med crowd sourcing som en ressource og se på den aktuelle brug af crowd sourcing hos Odense Kommune. Yderligere undersøges og diskuteres muligheder og begrænsninger ved både crowd sourcing og mobilGIS.
Undervisningsform
Kurset varer en dag og vil være praktisk anlagt, hvor der veksles mellem plenumundervisning med oplæg og debat med introduktion til teori, modeller og eksempler (50 %) og gruppearbejde, hvor der arbejdes med teorier og modeller (50 %).
Forudsætninger
Generelt kendskab til GIS
Andet
Kursisterne skal selv medbringe smartphone og computer. Der vil blive undervist i GeoMedia, som stilles til rådighed under kurset. Kursister, der ønsker at bruge et andet GIS, er velkomne til selv at medbringe dette. Der vil dog ikke tilbydes hjælp til disse produkter.
Tilmeldinger
Der er lukket for tilmeldinger til dette arrangement. Skriv venligst til geoforum@geoforum.dk for at høre, om der kunne være en mulighed for at deltage alligevel.