Hvornår

09/03/2017    
9:30 - 18:00

Hvor

Scandic Aarhus City
Østergade 10, Aarhus C, 8000

Event Type

Invitation til Copernicus workshop

Copernicus er EU’s jordobservationsprogram. Netop nu øger Copernicus både mængden, kvaliteten og leveringstiden af frit tilgængeligt data om jorden. De mange nye data kommer fra satellitter og utallige målestationer til lands, til vands og i luften.

EU kommissionen ønsker, at alle så hurtigt som muligt lærer at udnytte de nye muligheder i Copernicus. Derfor invitereres myndigheder, virksomheder, forskere og studerende til workshop på Hotel Scandic City i Århus den 9. marts 2016. Workshoppen indledes af den eneste dansker, der har set Jorden med egne øjne fra satellit-højde: ESA astronaut Andreas Mogensen.

Satellitter har været brugt til at observere jorden i årtier, men Copernicus leverer hidtil uset gode og lange tidsserier af data beregnet til en omfattende overvågning af både land, hav, is og atmosfære. Copernicus data er frit til rådighed for alle.

Formålet med workshoppen er at give deltagerne mulighed for at høre om, hvordan man helt praktisk får adgang til data. Der vil være hands-on demonstration samt danske og internationale eksempler fra det virkelige liv. Både virksomheder og myndigheder vil få illustreret, hvordan Copernicus ikke alene vil spare tid og penge, men også kan danne grundlag for nye business cases. Innovation og nye ideer fra forskere og studerende vil i den proces være alfa og omega.

EU vil frem til 2020 have investeret omkring 44 mia. kr. i Copernicus.

Overordnet program

Tid Oplæg
9:30 – 10:00 Registration & coffee
10:00 – 12:00 Plenary session
– Opening key note: Andreas Mogensen
– Introduction about satellite data
12:00 – 13:30 Buffet lunch and exhibitions
13:30 – 15:30 Three parallel sessions:
– Smart Agriculture
– Climate Change Adaptation
– Using Copernicus
15:30 – 16:00 Coffee and exhibitions
16:00 – 17:30 Plenary session
– Financing and business cases
– Closing remarks
17:30 – 18:00 Networking and sandwiches

 

Bag den danske workshop står Styrelsen for Forskning og Innovation med støtte fra EU. Workshoppen tilrettelægges med hjælp fra NaturErhvervsstyrelsen, Miljø- og Fødevareministeriet, Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, SEGES samt Geoforum.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig på konferencens hjemmeside.

Tilmeldingsfristen er den 7. februar 2017.