Hvornår

18/05/2020    
10:00 - 11:00

Event Type

I QGIS er der mange redskaber, der gør det lettere at digitalisere og georeferere data. I dette kursus dykker vi ned i en række af disse redskaber.

På kurset vil du lære:

* Hvordan du opsætter snap-indstillinger, der sikre at nye objekter snapper til, dvs. hænger sammen med de eksisterende objekter

* Hvordan det avancerede digitaliseringspanel bruges til at digitalisere specifikke afstande, vinkler og parallelle linjer i forhold til eksisterende objekter

* Hvordan hjælpelinjer og hjælpeobjekter kan bruges til redigering

* Hvordan du kan opsætte kontroller, der forhindrer overlap, dobbeltdigitalisering af knudepunkter mv.

* Hvilke muligheder opsætning af attributformularer giver

* Hvordan du kan kopierer objekter mellem forskellige lag

Kurset består af tre dele: Et oplæg på en time, en opgave og et opfølgende oplæg.

Første del er 1 times oplæg d. 18/5 kl. 10.00, hvor kursusafholderen, Mie Winstrup, gennemgår og demonstrerer en række værktøjer og funktioner, der gør det lettere at digitalisere i QGIS.

Anden del består i, at deltagerne får stillet en opgave. Opgaveoplægget bliver videooptaget og deltagerne får et link, så de efter behov kan gense oplægget eller dele af det, når de efterfølgende på egen hånd arbejder med løsningen af opgaven. Deltagerne arbejder således selvstændigt med opgaven, og løsningen skal ikke indsendes. Hvis en deltager kører fast i opgaveløsningen er der mulighed for at stille spørgsmål pr. mail undervejs. Du skal forvente at bruge 1-2 timer på løsning af opgaven.

Tredje del består i, at der d. 20/5 kl. 10.00 afholdes et opfølgende oplæg på 30 minutter, hvor opgaven gennemgås og diskuteres.

I perioden mellem de to oplæg vil det være muligt at indsende spørgsmål om labels i QGIS. Hvis der bliver tid, vil disse spørgsmål også blive gennemgået ved opfølgningsoplægget.

Kurset afholdes således over to dage – d. 18/5 og 20/5.

Vi afholder også to andre online kurser om hhv. opsætning af labels og visuel formidling. Der er rabat ved tilmelding til flere af disse kurser: To kurser for 1600,- eller tre kurser for 2200,-

Kontakt Mie på kursus@septima.dk, hvis du vil høre mere om kurset, eller ønsker at tilmelde dig.