Hvornår

17/03/2021    
9:30 - 10:30

Event Type

I QGIS er der mange redskaber, der gør det lettere at digitalisere og georeferere data. I dette kursus dykker vi ned i en række af disse redskaber.

Kurset foregår online og består af tre dele: Et oplæg på en time, en opgave og et opfølgende oplæg.

Første del er et 1 times oplæg d. 17/3 kl. 9.30, hvor kursusafholderen, Mie Winstrup, gennemgår og demonstrerer en række værktøjer og funktioner, der gør det lettere at digitalisere i QGIS.

Anden del består i, at du får stillet en opgave som du skal løse. Opgaveoplægget bliver filmet og du får et link, så du efter behov kan gense oplægget eller dele af det, når du efterfølgende på egen hånd arbejder med løsningen af opgaven. Du arbejder således selvstændigt med opgaven. I opgaveoplægget findes en række små film, der vil hjælpe dig i mål med opgaven, men hvis du kører fast i opgaveløsningen er der mulighed for at stille spørgsmål pr. mail undervejs. Du skal forvente at bruge ca. 2 timer på løsning af opgaven.

Tredje del er et opfølgende oplæg på ca. 45 minutter d. 26/3 kl. 11.00, hvor opgaven gennemgås og diskuteres.

I perioden mellem de to oplæg vil det være muligt at indsende spørgsmål om digitalisering i QGIS. Hvis der bliver tid, vil disse spørgsmål også blive gennemgået ved opfølgningsoplægget.

Kurset afholdes således over to dage – d. 17/3 og 26/3.

Læs mere her: link