Hvornår
Dato - 01/12/2020
9:25 - 16:00

Tilmeldingsfrist
17/11/2020 23:59

Sted
KMD Odense

Antal tilmeldinger
22 tilmeldte (28 pladser tilbage)

Hent kalender: iCal


Arrangementet er blevet udskudt fra den 25.3 til den 1.12 som følge af situationen med Coronavirus.

Dette seminar handler om kunstig intelligens (AI), Machine Learning og GIS anno 2020. Igennem en række præsentationer får du et 360 graders indblik i emnet. Dagen afrundes med et perspektiverende foredrag af Nikolaj Sonne.

I februar 2019 tog vi sidst temperaturen på koblingen mellem computer-lærings-algoritmer og GIS. Siden er fokus på disse metoder bestemt ikke blevet mindre.

Vi fortsætter derfor rundturen i geodata-branchens erfaringer med disse teknologier for at give det bedst mulige indblik i hvor langt, vi er nået med at få udnyttet teknologierne. Vi skal også se nærmere på hvilken værdi, de forskellige anvendelser giver.

Vi kommer til at høre fra projekter, der alle har AI og Machine Learning som omdrejningspunkt – hvad enten, det er som en del af et produkt i en virksomhed, som forskning eller noget helt tredje. Seminaret kommer til at fokusere på hvem, hvordan og hvorfor, man vælger at anvende disse metoder på sine problemstillinger. Der vil komme oplæg af meget teknisk karakter, hvor der dykkes ned i detaljen, ligesom der vil være mere overordnede beskrivelser af anvendelse og værdiskabelse.

Målet med seminaret er at give et 360 graders indblik i emnet, hvorfor de centrale vinkler afdækkes gennem oplæg og præsentationer.

Målgruppe
Seminaret henvender sig til de medlemmer af Geoforum, der ønsker at få forbedret deres indblik i, hvordan AI kan bruges sammen med GIS. Metoder kan anvendes i relation til objektgenkendelse, tekstgenkendelse og meget mere.

Pris for deltagelse
Kr. 995,- plus moms (Early bird-pris ved tilmelding senest den 19. oktober: 795,- plus moms).

Foreløbigt program med forbehold for ændringer
09:00 – 09:25 Morgenkaffe og check-in

09:25 – 09:30 Velkommen v. Morten Fuglsang og Morten Blemmer, Geoforums Kompetenceudvalg

09:30 – 10:10 Datadrevet trafikregulering v. Sik Cambon Jensen, KMD
KMD og Geofyn præsenterer et projekt om trafikregulering baseret på live data i kontekst af Smart Cities, klima og miljø. Bagved en intelligent brug af trafikdata er man afhængig af GIS, Machine Learning og kunstig intelligens. Vi skal høre nærmere om en konceptudvikling med et kæmpe potentiale.

10:10 – 10:40 Nye muligheder med Machine Learning v. Peter Gelsbo, NIRAS
Machine Learning giver nye muligheder for at genkende objekter i billeder og mønstre i store mængder data. Vi ser på, hvordan dette kan udnyttes i en GIS-kontekst: Alt fra digitalisering af indscannede tegninger til lokalisering af invasive plantearter kan gøres smartere med nye, intelligente værktøjer. Det handler om at identificere, hvor fordelene ved Machine Learning-baserede systemer kan udnyttes til at udføre uoverskuelige, arbejdstunge eller trivielle opgaver nemmere, eller måske automatisk.

10.40 – 11.00 Pause og netværk

11.00 – 11.30 Hvad rammer laseren? v. Nicolai Mogensen, Septima
I indlægget fortæller vi om et projekt, som vi har udført for SDFE i efteråret 2019. SDFE har i en årrække brugt LiDAR-scanninger til at producere Danmarks Højdemodel. Man har observeret, at ekstra informationer i retur-signalet kan sige noget om overfladetypen på terræn. Hør, hvordan vi har udviklet en metode med tilhørende software og trænet en Machine Learning-algoritme til at genkende forskellige typer af overflader.

11.30 – 12.00 Asset Management med Machine Learning v. Anders Vittrup, APX10
Hør, hvordan vi arbejder med Machine Learning på flere niveauer hos APX10, både som en del af vores Asset Management-løsning, men også til at belyse domænespecifikke udfordringer. Alt er selvfølgelig pakket ind i en lækker og intuitiv GIS-platform.

12:00 – 13:00 Frokost

13:00 – 13:30 Prognoser baseret på Machine Learning v. Preben Lisby, LIFA
Hvilke resultater kan en prognose baseret på Machine Learning give, hvis det implementeres i en befolkningsprognose? Vi vil se på, hvor godt en sådan metode kan ramme i forhold til de faktiske tal – ikke kun pr. 1/1, men også hvordan den kan forudsige de fluktuationer, som er i befolkningen gennem et år. Vi vil også se på hvilke muligheder, man har for at påvirke resultatet i en Machine Learning-beregning, og diskutere hvad, man kan gøre i forhold til ”tendensbrud” i data.

13:30 – 14:00 Intelligente løsninger på konkrete problemstillinger v. Johan Hartnack, ATKINS
Hvordan kan Machine Learning skabe intelligente løsninger på konkrete problemstillinger? Grundprincipperne i maskinlæring og de algoritmer og metoder, der er brugt i nogle cases, bliver præsenteret. Vi ser nærmere på brugen af neurale netværk, supervised learning, klassifikation og regression ved prædiktion af toges ankomst- og afgangstider i forhold til den oprindelige køreplan og til at prædiktere vandstand i Store Vejleå.

14:00 – 14:30 Kaffe & kage

14:30 – 15:00 Deep learning gjort simpelt v. Nikolaj Grønholdt, Geoinfo
Igennem de seneste år er der sket en stor udvikling inden for deep learning. Vi vil se på, hvordan transfer learning og nye API’er har gjort deep learning mere tilgængeligt. Fokus vil være på demoer, der viser, hvordan vi forholdsvis enkelt kan træne state-of-the-art-modeller, der kan hjælpe til at besvare vores geografiske problemer.

15:00 – 15:45 Dagen afrundes med et perspektiverende foredrag af Nikolaj Sonne.

15:45 – 16:00 Spørgsmål, opsamling og afslutning v. Morten Fuglsang og Morten Blemmer, Geoforums Kompetenceudvalg.

 


Tilmelding til arrangement

kr. 795,00

Felter markeret med * skal udfyldes

Du skal være medlem for at deltage. Bliv medlem her