Mere end 90 gæster var med til at fejre uddelingen af årets bedste brug af geodata, da Geodataprisen for tredje år i træk fandt sine vindere.

Af Rikke Schielder, Geoforum

De fysiske rammer var i år skiftet ud, da Geodata­prisen 2017 blev delt ud.  I stedet for Kongressalen i Ingeniørforeningens Hus var det nemlig SOHO i Kødbyen i København, der dannede de festlige rammer for aftenen den 6. april. Konfetti, klap­salver og godt humør var dog helt, som det plejer at være.

Ny kategori
Ud over Juryprisen blev der i år, som erstatning for Publikumsprisen, uddelt en pris i kategorien ’Specialprisen’. Tanken med denne kategori er at belønne det innovative, uopdagede potentiale og blev, ligesom Juryprisen udvalgt af juryen på baggrund af de cases, der siden sidste års pris­uddeling er blevet lagt ind på Brugstedet.dk.

De nominerede i begge kategorier fik ligesom de øvrige år lejlighed til, ganske kort, at præsentere deres løsning, før vinderne blev afsløret af juryen.Vinder af Juryprisen 2017 blev Hjørring Kommunes løsning: ”Buskortberegneren”. I kategorien Specialprisen var det Jammerbugt Kommune, der løb af med titlen for deres løsning: ”Hvor skal kommunerne placere flygtninge”.

Geodata goes to Hollywood
Årets indspark udefra kom fra schweiziske Matthias Buehler, der er konsulent i virksomheden vrbn og har særlig ekspertise i 3D-modellering. Han gav deltagerne banebrydende eksempler på, hvordan han modellerer 3D grafik på baggrund af geodata, blandt andet i forbindelse med block busteren ”Independence Day: Resurgence”.

Aftenens vindere tog fra SOHO med – ud over titel og ære – et studierejselegat til INTERGEO-konferencen­­ i Berlin til september til en værdi af 5000 kroner.