Hvornår
Dato - 28/02/2019
9:00 - 16:00

Tilmeldingsfrist
13/02/2019 23:59

Sted
Alexandra Instituttet, IT-byen Katrinebjerg

Antal tilmeldinger
17 tilmeldte (5 pladser tilbage)

Hent kalender: iCal


I de senere år er forventningerne til hvad, vi vil kunne opnå ved hjælp af Machine Learning, blevet større og større. Dette er også tilfældet i forhold til GIS, men hvor vi ser mange spændende eksempler på billedgenkendelse osv., så er der endnu ikke så mange rigtigt gode cases fra GIS-verdenen.

Der begynder dog at boble projekter frem – både hos virksomhederne og på universiteterne – der giver et spændende indblik i, hvordan man kan koble GIS og Machine Learning i løsninger, der både kan forædle data og forbedre arbejdsgange.

Dette seminar giver en introduktion til begrebet Machine Learning. Gennem en række oplæg fra geodata-branchen præsenteres ’state-of-the-art’ på anvendelsen i Danmark.

Pris for Geoforums medlemmer: 945 kr. + moms. Early bird-pris ved tilmelding senest den 28. januar 2019: 750 kr. + moms.

 

Foreløbigt program

Henrik Pedersen – Alexandra instituttet
Henrik giver os det generelle overblik, og en introduktion til konceptet deep learning.

Karsten Noe – Alexandra instituttet
Karsten vil fortælle om Alexandra Instituttets erfaringer med at kombinere rasterlag og polygonlag med deep learning-teknikker, hvorved man kan optræne neurale netværk til segmentering af f.eks. bygninger. Desuden vil han fortælle om brug af deep learning-teknikker til at foretage visuelle søgninger i meget store raster-områder.

Lasse Lindegaard – UFST
Hør hvordan Skatteforvaltningens nye ejendomsvurdering gør brug af machine learning for en digitaliseret behandling af de mange foreliggende data, herunder GIS. Kontorchef Lasse Skakkebæk Lindegaard fra Udvikling og Forenklingsstyrelsen (UFST) vil vise os eksempler på deres automatiserede vurderingsarbejde. Indlægget krydres med anbefalinger baseret på deres erfaringer ifm. med ibrugtagning af GIS-data til sådanne opgaver.

Henrik Dyrberg Egemose – SDU
Henrik har arbejdet på et projekt, der skal kunne detektere bjørneklo på billeder via deep learning. Målsætningen med projektet har været at kunne bestemme bjørneklo-forekomster baseret på billeder indsamlet med droner.

 


Tilmelding til arrangement

kr. 750,00

Felter markeret med * skal udfyldes

Skriv det manglende tal i ligningen (jeg er ikke en robot!) *

Du skal være medlem for at deltage. Bliv medlem her